Borbély B. Árpád

borbely“Fotózni jó, ezt mindenki tudja. 1979 július 19-én, kilenc-hónapnyi tűnődés után bújtam ki a sötétkamrából, azóta csak hunyorgok a fényben, s toporgok itt tétován, de harminckét éve rohangászom föl és alá, hogy ez ne tűnjön fel senkinek”.

Gyergyóremetei születésű egyszerű pásztorcsaládból származó polgár vagyok. 1986-ba az élet lottóját megnyertem, így megismerhettem, azt a különbséget, hogy mi a szegény és a gazdagabb élet közötti különbség.
Mikor fényképezek, olyan érzés tölt el, ahol nem érzek sem, gazdagságot sem szegénységet csak, hogy milyen csodálatos helyre születtem.

Jelenleg, Gyergyószentmiklóson élek és dolgozok. Mindig érdekelt a fények játéka a természetbe, melyet 2007 –óta igyekszek megörökíteni.

borbely1

A Gyergyói fotóklub alapító és klubtagja vagyok. A fotográfia, mint tudjuk több témájú, sőt kimeríthetetlen, így én nem tudok elhatárolódni egyik témától sem.

Mint minden embernek vannak terveim, célkitűzéseim, ezért elhatároztam, hogy megpróbálom elsajátítani a fotográfiát, és ha lehet, bemutatni minél többször a nagyközönségnek, hogy ezzel minél több örömet nyújtsak.em.

Kiállítások:

  • 2009 július 18-19. – Fotó piknik a Gyergyói Fotóklubbal, 10. Gyergyóremetei Falunapok, Hargita megye, Románia
  • 2009 augusztus 15-16. – Közös kiállítás a Gyergyói Fotóklubbal 1. Gyergyószentmiklósi Kokojza Fesztivál, Hargita megye, Románia
  • 2009 december 3. – Színnel-lélekkel – Bemutatkozó kiállítás a Gyergyói Fotóklubbal Tarisznyás Márton Múzeum, Gyergyószentmiklós, Hargita megye, Románia
  • 2010 március 15. – “Meddig alszol még hazám” egyéni kiállítás, Gyergyószentmiklós és Gyergyóremete, Hargita megye, Románia
  • 2010 október 11. – Közös kiállítás a Gyergyói Fotóklubbal, Keszthely, Magyarország
  • 2011 március 5. – Farsangbúcsúztató,Gyergyóremete, Hargita megye, Románia
  • 2011 június – Farsangbúcsúztató, Csíkszentkirály, Hargita megye, Románia