Dr. Munzlinger Attila

munzlinger1964-ben születtem Marosvásárhelyen. Ötéves voltam, amikor az első színes fényképet láttam, és ekkortájt szálltak le a Holdra az első emberek.

Mind a két esemény egy életre meghatározta gondolkodásomat. Tizenkét évesen elkezdtem fotográfiát tanulni, azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal folyamatosan tanulom. Ugyanez a helyzet a csillagászattal is: állandóan igyekszem tanulni valamit az égboltról.

A fotográfiát és a csillagászatot nem volt nehéz összekötni, egyszerre foglalkozhattam mindkét számomra kedves időtöltéssel.

Az asztrofotó ugyanakkor számomra nem csak időtöltés, hanem gondolkodási forma és világnézet is egyben, a lencsén keresztül másképp érzékelem a világot, mint szabad szemmel.

Fotóimon igyekszem összekötni az ember alkotta tájat a csillagos égbolt csodáival, hangsúlyozva ezáltal kozmoszlakó mivoltunkat, másrészt a fényképeken úgy lehet ábrázolni a csillagos eget, ahogy manapság már nem látni azt, a sok légszennyezés és fényszennyezés miatt.

4
Szeretném felhívni a figyelmet a fejünk felett pompázó univerzumra, hátha kozmikus polgári öntudattal felelősebben fogunk viszonyulni egymáshoz és világunkhoz.

Kiállítások:

  • 2011 május – Egyéni asztrofotó kiállítás Csíkszeredában
  • 2011 június – Tájfotó kiállítás Gyergyóban, Gyergyói Fotóklub
  • 2011 december – Az élet vize kiállítás Gyergyóban, Gyergyói Fotóklub
  • 2012 július – Maradunk kiállítás Gyergyóban, Gyergyói Fotóklub
  • 2012 december – Rögök és csillagok kiállítás Gyergyóban, Gyergyói Fotóklub

Elérhetőségek:

Hozzászólás, minden vélemény számít !