Portik Tihamér

portik1987-ben születtem, így a csapat legfiatalabb tagjaként vehetek részt a Gyergyói fotóklub munkájában. Ennek 2010 januártól vagyok hivatalos tagja.

A fotózás 2001-ben indult el bennem, amikor megkaptam az első saját fényképezőgépem. Természetjáróként ezzel örökíthettem meg kerékpáros túráim emlékeit. Ettől kezdve mindig nálam volt, bárhová is mentem. Akkor még nem igazán érdekelt, hogy mi hogyan működik csak fotóztam mindent, amit érdekesnek, szépnek láttam. Amikor otthon visszanéztem és láttam, hogy rengeteg fotó van, így akkor arra kezdtem törekedni, hogy inkább „egyet és jót”.

2006-ban érettségi ajándékként, haladva a technikával egy újabb fényképezőgépet kaptam, amivel már lehetett teljesen manuálisan fotózni. Ezzel kezdtem megtanulni, hogy mi is a zársebesség, rekesz, érzékenység és
a tanultakat gyakorlatban is alkalmaztam.

Az első pár havi fizetésemből már újabb gépre futotta, amely a mai napig a szívemhez nőtt, de rá kellett eszmélnem arra, hogy nem az újabbnál-újabb technika vívmányai teszik a fotóst igazán naggyá, hanem maga, mint ember, személyiség szükséges hozzá. Lassan bővítem felszerelésem, kamatoztatom tudásomat folyóiratokból, internetről, de leginkább nagyra tartott fotós kollégáimtól.

portik-tihamer-4

 

Fotópályázatokon egyénileg és csoportosan is részt vettem, veszek. Közöttük több nyertes fotóm is van, ilyen például a „Reggel” című kép, mely Budapesten, a Szabadság téren került kiállításra a „100 féle Erdély” című fotópályázat keretén belül.

Számomra sokat jelent a fotózás, melyet a mai napig hobbi szinten űzök. Megnyugtató érzés, hogy a hosszú irodai munka után eljön a délután, vehetem a gépem és irány ki
a világból, megörökíteni mindent, amit csak lehet.

Csoportos kiállításaim:

 • 2008 március 16-30. – A „100 féle Erdély” című fotópályázat keretén belül, kiállításra került a “Reggel” című fotóm, Budapesten, a Szabadság téren.
 • 2011 március 5. – A Gyergyói Fotóklub által szervezett „Farsangbúcsúztató” című fotókiállítás Gyergyóremetén, a polgármesteri hivatal tanácsermében.
 • 2011 április 29. – A Gyergyói Fotóklub által került megszervezésre „A Föld Napja” című fotókiállítás, Gyergyószentmiklóson, a Művelődési Központban, Karancsi Sándor termében.
 • 2011 december 4. – A Gyergyói Fotóklub által megszervezett fotókiállítás melynek címe: „Az élet vize”. A kiállítás a gyergyószentmiklóson városi könyvtár előadó termében került megnyításra.
 • 2012 január 11-30. – “XI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat” által szervezett fotókiállítás, melyen a “Kora reggel” című fotóm kiállításra került a Párkányi Barta Gyula Galériában. (Szlovákia).
 • 2012 július 29. – Csoportos fotókiállítás a Gyergyói Fotóklubbal, a Gyergyói Világvándor keretén belül, “Maradunk!” címmel, Gyergyószentmiklóson, a Művelődési Központban, Karancsi Sándor termében.
 • 2012 december 5-7. – Csoportos fotókiállítás a Gyergyói Fotóklubbal, a Szent Miklós Napok keretén belül, “Rögök és csillagok” címmel, Gyergyószentmiklós központjánban.
 • 2012 december 14 – 2013 január 11. – Csoportos fotókiállítás a Gyergyói Fotóklubbal, “Rögök és csillagok” címmel, a gyergyószentmiklósi Kaufland-ban.
 • 2013 december 1-8. – Csoportos fotókiállítás a Gyergyói Fotóklubbal, a Szent Miklós Napok keretén belül, “Látni és láttatni” címmel, Gyergyószentmiklós központjánban.

Elérhetőségeim:

 • E-mail:info[kukac]colorweb.ro
 • Web: www.colorweb.ro
 • Facebook: www.facebook.com/ptihamer, www.facebook.com/ColorWeb.ro

Hozzászólás, minden vélemény számít !