Despre Noi

Asociaţia Clubul foto din Gheorgheni a luat fiinţă şi a fost înregistrat la data de 30 aprilie 2009. Înfiinţarea acestuia este rodul unei pregătiri îndelungate, pe parcursul căreia, membrii fondatori au luat legătura cu reprezentanţi ai artei fotografice din zonă.

10500277_659236870827999_8322727845313221855_n


Pe 5 decembrie 2009, în cinstea înfiinţării clubului am prezentat o galerie foto la muzeul Tarisznyas Marton. Cel mai important obiectiv al clubului îl constituie prezentarea localităţii Gheorgheni (judeţul Harghita, Ardeal), a moştenirilor culturale şi arhitecturale prin intermediul fotografiei, păstrarea şi prezentarea acesteia publicului larg. Valorile patriei noastre se păstrează urmaşilor noştri doar printr-o muncă asiduă şi responsabilă. Această responsabilitate aduce satisfacţie muncii noastre.

Considerăm un lucru pozitiv că numărul membrilor clubului nostru este în creştere, momentan numără 14 membrii. Ultimi doi ani şi jumătate ne-au oferit nenumărate ocazii pentru prezentări de succes.
szabo-csaba-01

  • După prezentarea din 2009, în iunie 2010, la Remetea, cu ocazia zilelor satului am fost prezenţi cu un picnic în aer liber şi o prezentare de aparate foto vechi.
  • În iulie 2010, la Festivalul coacăzelor, am organizat un nou picnic de succes.
  • În vara anului 2010 la Keszthelyen (Ungaria), ne-am prezentat cu galeria tematică „Fotografii culinare secuieşti”.
  • În decembrie 2010, cu ocazia zilelor oraşului, am făcut un nou pas şi am avut o nouă prezentare la care am folosit o tehnică nouă, fotografia 3D cu tema „De la un arbore la altul”.
  • Pe data de 5 martie 2011, la carnavalul de la Remetea, respectiv la cel al judeţului Harghita, am participat ca fotografi oficiali ai evenimentului.
  • Pe 29 aprilie 2011, La Casa de Cultură din Gheorgheni, în sala Karancsi Sandor, am încercat să atragem atenţia prin intermediul fotografiilor noastre asupra contrastelor între natura vie şi distrugerile tot mai frecvente.
  • Pe data de 4 decembrie 2011, în sala festivă a bibliotecii orăşeneşti din Gheorgheni, am organizat o nouă expoziţie intitulată „Apa vieţii”. În cadrul expoziţiei au putut fi văzute cele mai bune 12 lucrări ale concursului.
  • 2012 július 29-én csoportos kiállítás a Gyergyói Világvándor keretén belül, „Maradunk!” címmel.
  • 2012 december 5 és 7. közös csoportos szabadtéri kiállítás a Szent Miklós napok keretél belül, Gyergyószentmiklós központjában. A fotokiállítás címe: „Rögök és Csillagok”.
  • 2012 december 14.-én a „Rögök és Csillagok” szabadtéri fotókiállítás anyaga helyet kapott a gyergyószentmiklósi Kauflandban.

Vorbind în nume propriu, simţim că obiectivele pe care ni le-am stabilit, în mica sau marea noastră patrie, în Gheorgheni sau Ardeal, în această lume miraculoasă, o reprezintă unicitatea şi frumuseţea acesteia şi în mod implicit salvarea zonei, iar sarcina noastră reprezintă un serviciu public pe care noi îl considerăm un obiectiv personal.